Malaga

Dagsturer

Från Malaga finns det möjlighet till flertalet dagsutflykter till närliggande platser och städer på Costa del sol, flertalet av dessa har en gammal historia som är värd att uppleva.

Fuengirola
En perfekt dagsutflykt är den lilla pärlan Fuengirola som ligger ett stenkast från Malaga på Spaniens sydkust, här bor flertalet svenskar under vinterhalvåret som flytt den svenska kylan och vi förstår varför de har valt just Fuengirola som sin bostadsort. Staden är mycket lugnare än Malaga och har en fin strand där du kan njuta.

Marbella
Denna lyxort ligger mellan Malaga och Gibraltar, ca 1h från Malaga och det är möjligt att ta sig dit med buss eller taxi. Här blandas butiker för lyxiga varumärken med mindre lokala små affärer och caféer. Flertalet dyra lyxbilar kör runt i straden och nere vid hamnen ligger det vanligtvid flera stora yachter till kaj, både under låg- och högsäsong är Marbella populärt.
Gibraltar
Gibraltar ligger på den absoluta sydpunken av Spanien, Gibraltar är en liten halvö som tillhör Storbritannien, detta brittiska översjöiska territorium är litet och består mestadels av en flygplats och det höga kända berget som är känt för sina många apor. När du kommer in i området möts du direkt av en landningsbana som korsar hela ön och gör att all trafik och alla gående får vänta medan ett flygplan lyfter eller landar. På berget bor flertalet apor som gärna är med på bild, se dock till så att du håller i dina saker och inte har mat synlig då de är duktiga ficktjuvar.

Ronda, Spanien

Ronda, Spanien

Ronda
Om du tar bilen ca 1,5h nord väst om Malaga hamnar du i Ronda, staden är framförallt känd för att staden ligger på två sidor av en ravin som sammansluts med hjälp av en akvedukt. Staden ligger ca 750möh och sägs vara en av Spaniens äldsta och den har behållt sin historiska charm genom åren.

Nerja
Mindre än en timme öster om Malaga ligger den lilla mysiga staden Nerja, även den på Costa del sol, Nerja har inga högre bebyggelser utan istället kantas staden av små mysiga gator. Vid ett besök i Nerja får du för all del inte missa akvedukten Acueducto del Águila, som dock inte får blandas ihop med akvedukten i Ronda. Från Neja är det även möjligt att vandra upp längs floden Chillar.

Cordoba
Lite mindre än 2 timmar rakt norr om Malaga ligger den historiska staden Cordoba, känd för många för den fantastiska moskén Mezquita som vid flertalet tillfällen bytt skepnad och utseende, den har sedan den byggdes på 900-talet bland annat gjorts om till en katedral.

Granada
Granada med den berömda borgen Alhambra ligger 1,5 timmar nordost om Malaga, Alhambra finns tillsammans med gamla stan i Granada med på Unescos världsarvslista och anses vara ett av världens främsta arkitektoniska verk.
Tanger
Det är möjligt att besöka Tanger i Marocko på en dagstur men vi skulle rekommendera att du gör din tur så att du får stanna ett par dagar i landet. Du kan ta dig till Tanger från Malaga med hjälp av båt eller med en guidad tur. Tanger har en helt annat arkitektur än vad södra Spanien har och du har möjlighet att se både de gamla kvarteren men även den lokala basaren där du får uppleva den lokala kulturen på riktigt.