Utflykter runt Malaga

Andalusien är fullt av intressanta utflyktsmål

Från Malaga finns det möjlighet till flertalet dagsutflykter till sevärdheter i Malagas omnejd. Både platser och städer på den den Spanska solkusten Costa del sol, men även på andra sidan medelhavet. Flertalet av resmålen som ligger runt Malaga har en gammal historia som är värd att uppleva.

Området kring Malaga är väldigt populärt för att spela golf, hiking i bergen och besök hos vingårdar. Det finns flertalet golfbanor i Malagas direkta närhet vilket gör att det är vanligt med golfresor till Malaga. Området kring Malaga har även flertalet högre berg vilket gör det till ett perfekt område för en hikingtur samtidigt som klimatet i området gör det perfekt att odla vin. Detta gör att det finns flertalet vingårdar i området som är öppna för besök.

Fuengirola

En perfekt dagsutflykt är den lilla pärlan Fuengirola som ligger ett stenkast från Malaga på Spaniens sydkust. Fuengirola är känt för att det under vinterhalvåret bor flertalet svenskar här som flytt den svenska kylan. Vi förstår varför de har valt just Fuengirola som sin bostadsort då staden är mycket lugnare än Malaga och har en fin strand samtidigt som det finns både svensk skola och svenska affärer för de som vill känna sig trygga.

Marbella

Denna lyxort ligger mellan Malaga och Gibraltar, ca 1 timmes bilfärd från Malaga och om du inte har hyrt bil är det möjligt att ta sig dit med antingen buss eller taxi. Här blandas butiker för lyxiga varumärken med mindre lokala små affärer och caféer. Flertalet dyra lyxbilar kör runt i staden och nere vid hamnen ligger det vanligtvis flera stora yachter till kaj, både under låg- och högsäsong är Marbella populärt.

Gibraltar

Gibraltar ligger på den absoluta sydpunken av Spanien, Gibraltar är en liten halvö som tillhör Storbritannien. Detta brittiska översjöiska territorium är litet och består mestadels av en flygplats och det höga berget som är känt för sina många apor. När du kommer in i området möts du direkt av en landningsbana som korsar hela ön och gör att all trafik och alla gående får vänta om det är så att ett flygplan är på väg att lyfta eller landa. På berget i Gibraltar bor flertalet apor som gärna är med på bild, se dock till så att du håller i dina saker och inte har mat synlig för de är duktiga ficktjuvar.

Ronda, Spanien
Ronda, Spanien

Ronda

Om du tar bilen ca 1,5 timme nordväst om Malaga hamnar du i Ronda, staden är framförallt känd för att staden ligger på två sidor av en ravin. Detta har gjort att Ronda har fått sammanslutas med hjälp av en akvedukt som blivit en känd sevärdhet. Staden ligger ca 750 m.ö.h. och sägs vara en av Spaniens äldsta städer, Ronda har fått behålla sin historiska charm genom åren.

Nerja

Mindre än en timme öster om Malaga ligger den lilla mysiga staden Nerja, även den på Costa del sol. Nerja har inga högre bebyggelser utan istället kantas staden av små mysiga gator. Vid ett besök i Nerja får du för all del inte missa akvedukten Acueducto del Águila, som dock inte får blandas ihop med akvedukten i Ronda.

I Nerja finns Europas stӧrsta grottsystem vilket du inte får missa när du gör en rundresa på Spaniens solkust. Om du vill gå igenom hela grottsystemet så tar det ungefär 1 timme om du går på den gång som finns i grottsystemet. Grottan är full av små trånga gångar och stora öppna salar där en av salarna har varit värd för en operakonsert. I en annan av salarna finns vӓrldens stӧrsta kolonn vilket gör grottsystemet väldigt fascinerande.

Från Nerja är det även möjligt att vandra upp längs floden Chillar, den flod som löper hela vägen ner till Malaga.

Cordoba

Lite mindre än 2 timmar rakt norr om Malaga ligger den historiska staden Cordoba, känd för många för den fantastiska moskén Mezquita. Moskén har vid flertalet tillfällen bytt skepnad och utseende, den har sedan den byggdes på 900-talet bland annat gjorts om till en katedral.

Granada

Granada med den berömda borgen Alhambra ligger 1,5 timmar nordost om Malaga. Alhambra finns tillsammans med gamla stan i Granada med på Unescos världsarvslista och anses vara ett av världens främsta arkitektoniska verk.

Tanger

Det är möjligt att besöka Tanger i Marocko på en dagstur men vi skulle rekommendera att du gör din tur så att du får stanna ett par dagar i staden. Du kan ta dig till Tanger från Malaga med hjälp av båt eller med en guidad tur. Tanger har en helt annat arkitektur än vad södra Spanien har och du har möjlighet att se både de gamla kvarteren men även den lokala basaren där du får uppleva den lokala kulturen på riktigt.