Tips inför resa till Malaga

För att du inte ska glömma bort någon detalj i den stress som kommer inför en resa har vi här på Malagaguiden satt ihop en lista med tips inför resan. Våra tips ser vi som de viktigaste punkterna och frågorna som kan uppkomma inför en resa till Malaga och Spanien.

Lura tjuven

En semester ska vara lugn och behaglig utan att behöva tänka på säkerheten, det skulle ju vara förödande om någon gjorde inbrott medan du är borta eller om du skulle bli av med någonting under din resa. Vi vill därför rekommendera att du sätter en timer på lamporna i fönstret så att dessa tänds och släcks med jämna mellanrum. Låt samtidigt lite disk eller annat stå framme så att det ser ut som att någon är hemma och glöm inte låsa dörren och stänga alla fönster. I Malaga finns det ficktjuvar så var vaksam och låt inte någon komma i närheten av din telefon eller plånbok, en midjeväska där du kan gömma dina ägodelar är en billig försäkring.

Adresser och telefonnummer

Om tjuven skulle vara framme och du skulle bli av med din telefon eller om batteriet skulle dö så är det alltid bra att i förväg ha skrivit upp adresser och telefonnummer till hotellet, flygbolaget, ambassaden som kan vara bra att ha under resans gång.

Resehandlingar

Av samma anledning som du ska skriva ner viktiga adresser och telefonnummer när du åker på resa till Malaga så ska du skriva ut alla dina resehandlingar som t ex bokningsbekräftelse på hotell, flygresor och eventuell hyrbil.

Mobiltelefon och roaming

Sedan ett par år tillbaka är det inte lagligt för mobiloperatörer att ta ut en extra avgift om du befinner dig under en kortare tid i ett annat EU-land, det gör att Spanien är ett perfekt ställe att ta med sig mobiltelefonen till. Med hjälp av den kan du enkelt komma i kontakt med t ex boendet eller flygbolaget och du kan även använda den till att navigera runt i Malaga. Det kan vara så att ditt mobilabonnemang eller kontantkort är spärrat för användning utomlands så dubbelkolla med din mobiloperatör innan avresa.

Karta över Malaga och dess närområde

Då Malaga har fri roaming kan du enkelt använda dig av t ex Google maps i din mobiltelefon men om din surf skulle ta slut eller om du hamnar i ett område med sämre mottagning skulle vi rekommendera att du i förväg har sparat ner kartan till din telefon, det går att göra i appen för Google maps genom att klicka på offline-kartor. Om du skulle få problem med din telefon finns det nästan överallt möjligt att köpa en papperskarta.

Pass, nationellt ID-kort och visum

Spanien är med i EU precis som Sverige vilket gör att du kan legitimera dig med antingen Pass eller nationellt ID-kort när du reser till Malaga, däremot behöver du inte ha visum för resan.

På flygplatsen

För att vara på den säkra sidan rekommenderar vi att du anländer till flygplatsen ca 2 timmar innan flygets avgång, det är alltid bra att vara på den säkra sidan om något oväntat skulle uppstå.

Elektricitet i Spanien

Om du åker till Malaga behöver du inte ha med dig någon adapter för att kunna använda de vägguttag som finns, Spanien använder sig av de uttag som är standard i Europa och spänningen är precis som hemma 230 volt.

Kort och kontanter

I Malaga tar de flesta restauranger, barer och caféer de vanligaste konto- och kreditkorten som t ex Visa och Mastercard, vi rekommenderar dock att du har med dig kontanter om du skulle få problem med ditt kort eller om du hamnar på ett ställe som inte tar kortbetalningar. Spanien är med i EMU och har genom det Euro som valuta, Euro går att använda i de flesta länder i Europa så det gör inget att du har med dig lite kontakter hem för de kan användas vid din nästa resa. Om du har ett kort som är regionspärrat så glöm inte aktivera möjlighet till utlandsköp innan du åker hemifrån.

Vi förstår att du inte är här för annonserna och vi ser att du har Adblock aktiverat i din webbläsare vilket gör oss lite ledsna. Malagaguiden.se drivs av de intäkter vi får från annonserna vi har på sidan. Detta gör att vi önskar att du vitlistar malagaguiden.se i ditt adblock-verktyg för att sidan ska fortsätta utvecklas.

Tack för din förståelse!