Spela golf i Malaga

Det är väldigt populärt att spela golf i Spanien och runt Malaga finns det över 100 golfbanor. Sedan golfens storhetstid under 80 och 90-talet har området kring Malaga, Costa del Sol och Marbella varit ett populärt resmål för golfturister. För många är det vädret och klimatet som gör att de gärna åker till södra Spanien för att förlänga golfsäsongen när vädret längre norrut inte tillåter. Och det är så att under flera decennier har svenskar vallfärdat till Spaniens solkust för att spela golf i det härliga vädret och med de vackra vyerna. Området är så populärt att spela golf i och det finns så många banor att området Costa del Sol i golfkretsar kallas Costa del Golf.

Framförallt är det under hösten och våren som golfturisterna vallfärdar till Malaga då vädret är perfekt för en runda golf på de väldigt välskötta golfbanorna. Det gör att du kan tjuvträna lite innan säsongen drar igång hemma i Sverige eller ta några rundor när säsongen hemma är över.

Norr om Malaga har vi dessutom Sierra Nevada som är känt för sin skidåkning men du hittar även fina golfbanor i området. Så om du är intresserad av både skidåkning och golf så rekommenderar vi att du tittar på en tur till Sierra Nevada.

Vad kostar Greenfee i Malaga?

Avgiften för greenfee kring Malaga och Costa del Sol varierar mycket beroende på vilken golfbana du ska spela på. Det är generellt lite dyrare än att spela i Sverige och kan kosta från 30€ upp till hela 400€ beroende på bana och årstid. Precis som i Sverige så är det 18 hål du spelar och då golfreglerna är internationella gäller precis samma grundläggande regler på golfbanan i Spanien som hemma i Sverige. Det finns dock krav på att du uppfyller ett visst handicap på en del banor. Det är därför viktigt att du i förväg har kontrollerat så att ditt handicap motsvarar det som godkänns på banan. Oftast är det framförallt svårt att hitta banor att spela på om du har ett handicap som är över 36.

Hyra Golfbil på Costa del Sol

Då området kring Malaga är väldigt kuperat så kan det vara stora höjdskillnader på golfbanorna som ligger där. Detta gör att det är många som väljer att hyra en golfbil när de spelar på banorna så att de har energi kvar till golfslagen. Beroende på vilken bana som du spelar på så är priset för att hyra en golfbil olika. När du bokar greenfee på en del banor så ingår det tillochmed golfbil i avgiften. Tänk dock på att det kan finnas regler kring vart du får köra med golfbilen så ha koll på vad som gäller på just den golfbanan som du är på.

Kända golfbanor i Malaga

På Costa del Golf finns det många kända golfbanor. Den mest kända är Valderrama som av många anses vara den bästa golfbanan i Europa. Valderrama står som arrangör till många stora golftävlingar och Ryder Cup har spelats på anläggningen. Valderrama är en medlemsklubb vilket gör att inte vemsomhelst kan spela där men de har valt att tillåta gäster med starttider mellan kl 12 och 14. Det kostar ganska mycket att spela på Valderrama och är fullbokat flera veckor i förväg så se om du vill spela där får du vara ute i god tid.

Då det finns över 100 golfbanor i Costa del Golf så är det svårt att bara nämna några. Men ett par av de vi tycker är värda att nämna är Golf Torrequebrada, Calanova Golf Club, Los Naranjos, La Cala, Rio Real, Fairplay Golf & Spa Resort, Almenare, Finca Cortesin, Almerimar Golf och La Quinta.

Är det klädkod på golfbanorna i Spanien?

Ja, till skillnad mot hemma i Sverige så är klädkoden på golfbanorna i Spanien aningen striktare. Som vanligt spelar det roll vilken golfbana du ska spela på då de finare har striktare regler. Överlag gäller det att du har pikétröja när du spelar och de flesta banor tillåter inte att du spelar i en vanlig t-shirt.

Boka starttider på golfbanorna i Malaga

Då antalet golfbanor kring Malaga är så stort är det enkelt att hitta en starttid som passar dig. Hos Golf Spain har du möjlighet att boka och betala Greenfee på de flesta av banorna kring Malaga. Sidan hjälper dig att hitta en golfbana i området du befinner dig samt en greenfee-avgift som är anpassad efter din budget. Det finns förutom Golf Spain flertalet researrangörer och resebyråer som arrangerar golfresor till Spanien. Om du bokar en resa genom dem så har de rabatt på greenfee-avgiften på många av golfbanorna på Costa del Golf.