Flyg till Malaga från Sverige

Malagas flygplats, en hubb på Costa del sol

Malagas flygplats är den största flygplatsen på den spanska solkusten, Costa del sol, och gör hela Andalusien tillgängligt från stora delar av Europa och världen. Malagas flygplats ger dig möjlighet att enkelt ta dig till kringliggande städer som Fuengirola, Marbella, Gibraltar och Nerja vilka alla är populära resmål i området kring Malaga. Med tanke på att det finns så många resmål kring Malaga som är beroende av flygplatsen så går det dagligen flyg från flertalet städer i Europa. Flyg är det bästa sättet att resa till Malaga från Sverige då Malaga ligger i södra Europa skulle det ta lång tid att resa dit med tåg eller buss.

Från Sverige är det enkelt att flyga till Malaga, det går dagligen direktflyg från både Göteborg, Stockholm och Köpenhamn. Genom att välja att flyga direkt från Sverige till Malaga kortar du ner restiden och du får möjlighet att spendera mer tid på den spanska solkusten. Flyger du direkt från Sverige till Malaga så tar flygresan ungefär 3 till 4 timmar att genomföra.

Billiga flyg till Malaga

Om du har gott om tid och inte har så stora krav på komfort så rekommenderar vi att du flyger med något av de lågprisflyg som flyger till Malaga. Genom att välja ett av lågprisflygen får du en billigare flygresa till Malaga men du kommer behöva mellanlanda vilket gör att resan tar lite längre tid än om du skulle flyga direkt från Stockholm, Köpenhamn eller Göteborg. När du väljer ett lågprisbolag bör du dock tänka på att servicen inte alltid är 100% samtidigt som du kan behöva betala extra för tjänster som annars ingår i din flygbiljett, t ex incheckat bagage.

Det viktiga när du flyger är därför inte bara att titta på priset utan även titta på vad som ingår i resan. En del flygbolag serverar under resan till Malaga endast kaffe medan andra flygbolag serverar en lättare måltid. Men viktigast är troligtvis komfort på resan och där är det oftast utrymmet mellan stolsraderna som gör skillnad, mindre utrymme mellan raderna gör nämligen att flygbolagen får in fler passagerare vilket gör att de kan sänka priserna. Tänk därför på detta om du har långa ben och ska flyga till Malaga då det inte är så skönt att flyga när det är alldeles för lite utrymme mellan raderna.

Om du är ute efter ett billigt flyg till Malaga rekommenderar vi att du använder dig av sökmotorn Momondo. Deras sökmotor söker igenom samtliga sidor med flygresor vilket gör att du garanterat hittar den billigaste flygresan för ditt behov till Malaga.

Flyg från Göteborg till Malaga

Från Göteborg och kringliggande städer rekommenderar du att du försöker hitta din flygresa till Malaga från Landvetter. Landvetter ligger strax utanför Göteborg och har dagligen avgångar till Malaga vilket gör att du enkelt kan flyga dit på semester.

Flyg från Stockholm till Malaga

Om du bor i Stockholm eller någon av dess kringliggande städer är det enklast och billigast att flyga till Malaga från Arlanda. Arlanda är Stockholmsområdets största flygplats och har direktflyg till Malaga vilket gör att du kan njuta mer av resan än transporten.

Flyg från Köpenhamn till Malaga

För er som bor i södra Sverige är bästa sättet att resa till Malaga att flyga från Köpenhamns flygplats Kastrup. En kort tågresa över Öresundsbron och du är direkt framme i avgångshallen på Köpenhamns flygplats. Det är därför väldigt smidigt om du bor på södra delen av västkusten, i Malmö eller i Karlskrona att flyga från Kastrup till Malaga.

Butiker på Malagas flygplats

Många som är ute och reser vill passa på att handla med sig varor så billigt som möjligt från t ex Tax-free butiker på flygplatser. Malagas flygplats är inget undantag utan här finns allt från alkoholhaltiga drycker och tobak till choklad, klockor och parfym att tillgå. Då Spanien är med i EU kan du inte göra lika bra klipp som om du skulle resa till eller från ett land utanför EU/ESS men de har i de flesta fall olika erbjudanden som gör att det kan vara lönt att slå till.

Transport från Malaga flygplats till Malaga centrum

Från Malaga flygplats in till Malaga centrum finns det tre olika sätt att transportera sig. Det går att ta sig med både buss, tåg och taxi mellan Malaga flygplats och Malaga centrum. Om ert boende ligger nära Malagas tågcentral är det snabbaste resealternativet är att ta tåget vilket tar ca 12 minuter. Är ni flera, t ex en familj, som reser eller om ert boende inte ligger i närheten av Malagas tågstation så rekommenderar vi istället att ni tar en taxi då dessa tar ungefär 15 minuter. Om ni väljer taxi så glöm inte påminna taxichauffören om att starta taxametern så att ni inte blir lurade. Bussen tar ca 20 minuter och stannar på runt 10 olika ställen vilket gör det till ett bra resealternativ om boendet ligger längs vägen, bussen heter Linea Express A.

Både taxi, buss och tåg hittar du utanför ankomstterminalen på terminal 3 på Malagas flygplats.