Malaga, guide!

Sevärdheter

Denna sida är en del av vår guide för att du ska få din bästa upplevelse av Malaga, vi har här samlat de sevärdheter i Malaga som vi tycker är mest viktiga och intressanta. Malagas sevärdheter är något speciellt, det ligger mycket historia bakom de flesta av dem och här listar vi vilka sevärdheter du absolut inte ska missa under ett besök till Malaga på Spaniens sydkust. Vi har även valt att lista närliggande städer som kan vara intressanta vid en resa till Costa del sol.

Alcazaba och Gibralfaro

Alcazaba

Alcazaba


Fästningen Alcazaba med sina vackra trädgårdar är en av Malagas främsta sevärdheter och och skall upplevas vid ett besök i staden. Alcazaba började byggas under 700-talet men färdigställdes först under 1000-talet. Slottet Gibralfaro som många besökare missar ligger granne med Alcazaba och med sin enorma utsikt och konstruktion så bör det upplevas. Gibralfaro byggdes under 1300-talet och det är en fantastisk utsikt över Malagas kust och medelhavet från toppen.


Museo Picasso
Konstnären Pablo Picasso föddes i Malaga den 25 oktober 1881, han föddes vid Plaza de la Merced där hans bostad finns kvar än idag. Inte långt från hans födelseplats ligger sedan 2003 Picassomuséet som är en av Spaniens största sevärdhet, på Picassos museum visas över 200 av hans verk upp, det kostar en del att gå in men det är absolut värt det.

Jardín Botanico

Jardín Botanico

Jardín Botanico

Den 30 000 kvm stora trädgården mitt i Malaga är med sina 500 tropiska arter en oas av stillhet och lugn, den är både vacker och harmonisk. Ta en promenad genom den på dagen och njut av växterna, ta sedan en promenad igen på kvällen för att njuta av kontrasten.

Kyrkor
Spanjorerna är väldigt religiösa och invånarna i Malaga är inget undantag, det finns många vackra kyrkor att besöka för att få ta del av Spaniens kultur. Framförallt rekommenderar vi att du besöker La Catedral som är en upplevelse och sevärdhet med sina grundliga och fina detaljer.

Plaza de Toros
Tjurfäktning är en stor sport i Spanien och även en stor turistattraktion. Är du i Malaga så missa för all del inte tjurfäktningsarenan. Även om du tycker att tjurfäktning inte är något för dig så gå ändå en runda runt arenan för att se den fantastiska spanska arkitekturen.

Museo Automovilistico Malaga
I Malaga ligger en alldeles speciell sevärdhet, nämligen Museo automovilistico. Detta museum handlar som namnet antyder om bilar, det är nämligen Malagas bilmuseum när flertalet äldre bildomeller visas upp. Rekommenderas starkt för bilfantaster eller historieintresserade.
Restauranger:

Plaza de Toros

Plaza de Toros

La Posada de Antonio
Skådespelaren Antonio Banderas kommer även han från Malaga och hans restaurang som serverar bl a tapas ses som given för ett mål mat.

Bodega el Pimpi
Det sägs att du inte har varit i Malaga om du inte har varit på ”El Pimpi”, det är vid lunch och middagstid oftast fullbokat året runt så för att få plats bör bord bokas en eller ett par dagar i förväg.

Närliggande resemål:
Fuengirola
Denna lilla pärla på Spaniens sydkust är en sevärdhet i sig, här bor flertalet svenskar under vinterhalvåret som flytt sen svenska kylan.

Marbella
Denna lyxort ligger mellan Malaga och Gibraltar, här har alla lyxiga varumärken sida butiker, utanför står dyra lyxbilar parkerade och om inte det vore nog så ta dig till hamnen fär flera stora yachter ligger till kaj.

Gibraltar
Gibraltar ligger på den absoluta sydpunken av Spanien, Gibraltar är en liten halvö som tillhör Storbrittanien, detta brittiska översjöiska territorium är litet och består mestadels av en flygplats och ett högt berg. När du kommer in i området möts du direkt av en landningsbana som korsar hela ön och gör att all trafik och alla gående får vänta medan ett flygplan landar. På berget bor flertalet apor som gärna är med på bild, se dock till så att du håller i dina saker och inte har mat synlig.

Glöm inte ta med dig passet för att komma in i Gibraltar.