Sevärdheter i Malaga

Malaga – en stad full av sevärdheter och kultur

Malaga är en stad full av sevärdheter och kultur av alla typer och vi har här samlat information som ska hjälpa dig få en så bra bild som möjligt av vad som finns att se och göra under ett besök i Malaga. Malaga har utvecklats under åren som denna hemsida har funnits och här nedan samlas både nya och gamla sevärdheter i Malaga som vi anser bör upplevas under ett besök i denna kulturskatt till stad. Om du är i Malaga och stannar längre än en weekend så kolla in vår sida med förslag på sevärdheter i Malagas omnejd. Malagas sevärdheter är något speciellt, det ligger mycket historia bakom de flesta av turistattraktionerna och här listar vi de du absolut inte får missa under ett besök till Malaga på Spaniens sydkust.

Strand med sol och bad i Malaga

På sommarhalvåret vill de flesta som reser till Malaga kunna ligga på stranden eller vid poolen för att vila upp sig. En av anledningarna till att du valt att åka till Spanien är troligtvis det härliga vädret. Vi vill därför rekommendera ett besök på någon av de stränder som ligger runt Malaga; den kilometerlånga stranden La Malagueta som ligger på gångavstånd från stadens centrum är en favorit för såväl Malagabor som turister. Utefter den långa strandpromenaden finns delar av stranden som har solstolar att hyra vilket gör det enkelt om du vill kunna ligga och vila medan barnen spelar strandtennis eller leker i havet.

Alcazaba

Den mäktiga fästningen från tiden då Malaga regerades av araber, Alcazaba, med sina vackra trädgårdar, är en av Malagas främsta sevärdheter och ligger i utkanten av staden. Vi har valt att placera Alcazaba först i denna listan och det är för att du absolut inte får missa denna fästning. Alcazaba började byggas under 700-talet men färdigställdes först under 1000-talet, borgen har renoverats vid flertalet tillfällen sedan dess men grunden är densamma. Besöket till fästningen kräver en rejäl promenad uppför men den underbara utsikten över Malaga och medelhavet gör ansträngningen värd.

Alcazaba
Alcazaba

Gibralfaro

Castillo de Gibralfaro är ett slott som många besökare till Malaga missar, det ligger ovanför fästningen Alcazaba och med sin enastående utsikt och konstruktion så är bör det absolut inte missas. Gibralfaro tillhör fästningen Alcazaba och byggdes under 1300-talet och det är en fantastisk utsikt över Malagas kust och medelhavet från toppen. Borgen har under århundraden varit viktig för Malaga och finns nu avbildad på stadens flagga. Det finns förutom möjlighet att gå upp till slottet även möjlighet att åka taxi eller buss upp till ingången.

Museo Picasso

Konstnären Pablo Picasso föddes i Malaga den 25 oktober 1881, han föddes vid Plaza de la Merced där huset han bodde i står kvar än idag. 2003 invigdes, inte så långt från hans födelseplats, Picassomuseet som snabbt har seglat upp som en av Spaniens största sevärdheter. På Picassos museum visas över 200 av hans verk upp och det är möjligt att lära sig mer om hans liv och historia.

Jardín Botanico

Den 30 000 kvm stora trädgården mitt i Malaga är med sina 500 tropiska arter en oas av stillhet och lugn, den är både vacker och harmonisk. Ta en promenad genom den på dagen och njut av växterna, ta sedan en promenad igen på kvällen för att njuta av den enorma kontrasten.

Jardín Botanico
Jardín Botanico

Kyrkor och katedraler i Malaga

Spanjorerna är väldigt religiösa och invånarna i Malaga är inget undantag, det finns därför många vackra kyrkor och katedraler att besöka för att få ta del av Spaniens kultur. Framförallt rekommenderar vi att du besöker La Catedral som är en upplevelse och sevärdhet med sina grundliga och fina detaljer.

Plaza de Toros

Tjurfäktning är en stor sport i Spanien och även en stor turistattraktion. Är du i Malaga så missa för all del inte tjurfäktningsarenan. Även om du inte uppskattar tjurfäktning rekommenderar vi dig att göra ett besök på arenan för att ta del av den fantastiska spanska arkitekturen.

Plaza de Toros
Plaza de Toros

Museo Automovilistico Malaga

Vill du ha något annorlunda att göra ska du besöka Museo automovilistico som är ett bilmuseum som ligger strax utanför Malaga. Museet samlar som namnet antyder bilar, det är nämligen en av de största samlingar av äldre bilar i södra europa, alla de större bilmodellerna finns representerade. Rekommenderas starkt för bilfantaster eller historieintresserade.

Muelle Uno

Sedan 2012 är Málagas nya inneställe den härliga hamnpromenaden Muelle Uno, tidigare var hamnen endast ett stopp för last- och kryssningsfartyg men har nu utvecklats till ett stråk med restauranger och butiker. Från hamnen är det även möjligt att åka på mindre båtturer som tar dig ut i medelhavet för sol och bad, har du tur får du möjlighet att se delfiner som är vanliga utanför Malagas kust.

Saluhallen (Las Atarazanas)

Malagas saluhall Las Atarazanas är väl värd ett besök, inte bara för dess utbud av frukt, grönsaker och annan mat utan även för dess magnifika arkitektur. Besök saluhallen och se på den arkitektoniska blandningen med inslag från såväl 1400-talet som 1900-talet. Saluhallen ligger lite i skymundan vilket gör att du kan behöva leta dig fram för att hitta den.

Centre Pompidou Málaga

I Malaga ligger det parisiska konstcentret Pompidou som är det första center som Pompidou har valt att placera utanför Frankrike. Du hittar konst från några av det senaste seklets mest berömda konstnärer.

Lägg till en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vi förstår att du inte är här för annonserna och vi ser att du har Adblock aktiverat i din webbläsare vilket gör oss lite ledsna. Malagaguiden.se drivs av de intäkter vi får från annonserna vi har på sidan. Detta gör att vi önskar att du vitlistar malagaguiden.se i ditt adblock-verktyg för att sidan ska fortsätta utvecklas.

Tack för din förståelse!