Malaga

Sevärdheter

Malaga är en stad full av sevärdheter och kultur av alla typer och denna sida ska hjälpa dig få en så bra upplevelse som möjligt av staden så att du vet vad du ska göra under ditt besök. Malaga har utvecklats under åren som denna hemsida har funnits och här nedan samlas både nya och gamla sevärdheter i Malaga som vi anser bör upplevas under ett besök i denna kulturrika stad. Om du är i Malaga och stannar längre än en weekend så kolla in vår sida med förslag på dagsutflykter. Malagas sevärdheter är något speciellt, det ligger mycket historia bakom de flesta av dem och här listar vi de du absolut inte ska missa under ett besök till Malaga på Spaniens sydkust.

Alcazaba

Alcazaba

Alcazaba
Den mäktiga fästningen, från tiden då Malaga regerades av araber, Alcazaba, med sina vackra trädgårdar, är en av Malagas främsta sevärdheter och och skall upplevas vid ett besök i staden. Alcazaba började byggas under 700-talet men färdigställdes först under 1000-talet, borgen har renoverats vid flertalet tillfällen sedan dess men grunden är densamma. Besöket till borgen kräver en promenad uppför men den underbara utsikten över Malaga gör ansträngningen värd.

Gibralfaro
Castillo de Gibralfaro är ett slott som många besökare till Malaga missar, det ligger ovanför fästningen Alcazaba och med sin utomstående utsikt och konstruktion så bör det upplevas. Gibralfaro tillhör fästningen Alcazaba och byggdes under 1300-talet och det är en fantastisk utsikt över Malagas kust och medelhavet från toppen. Borgen har under århundraden varit viktig för Malaga och finns nu som ikon på stadens flagga.Museo Picasso
Konstnären Pablo Picasso föddes i Malaga den 25 oktober 1881, han föddes vid Plaza de la Merced där hans bostad finns kvar än idag. Inte långt från hans födelseplats ligger sedan 2003 Picassomuséet som är en av Spaniens största sevärdhet, på Picassos museum visas över 200 av hans verk upp och det är möjligt att lära sig mer om hans liv och historia.

Jardín Botanico

Jardín Botanico

Jardín Botanico
Den 30 000 kvm stora trädgården mitt i Malaga är med sina 500 tropiska arter en oas av stillhet och lugn, den är både vacker och harmonisk. Ta en promenad genom den på dagen och njut av växterna, ta sedan en promenad igen på kvällen för att njuta av kontrasten.

Kyrkor och katedraler
Spanjorerna är väldigt religiösa och invånarna i Malaga är inget undantag, det finns många vackra kyrkor och katedraler att besöka för att få ta del av Spaniens kultur. Framförallt rekommenderar vi att du besöker La Catedral som är en upplevelse och sevärdhet med sina grundliga och fina detaljer.

Plaza de Toros
Tjurfäktning är en stor sport i Spanien och även en stor turistattraktion. Är du i Malaga så missa för all del inte tjurfäktningsarenan. Även om du inte uppskattar tjurfäktning rekommenderar vi dig att göra ett besök på arenan för att ta del av den fantastiska spanska arkitekturen.

Plaza de Toros

Plaza de Toros

Museo Automovilistico Malaga
Vill du ha något annorlunda att gör ska du besöka Museo automovilistico som är ett bilmuseum som ligger strax utanför Malaga. Museet samlar som namnet antyder bilar, det är nämligen en av de största samlingar av äldre bilar i södra europa, alla de större bilmodellerna finns representerade. Rekommenderas starkt för bilfantaster eller historieintresserade.

Muelle Uno
Sedan 2012 är Málagas nya inneställe den härliga hamnpromenaden Muelle Uno, tidigare var hamnen endast ett stopp för last- och kryssningsfartyg men har nu utvecklats till ett stråk med restauranger och butiker. Från hamnen är det även möjligt att åka på mindre båtturer som tar dig ut i medelhavet för sol och bad, har du tur får du möjlighet att se delfiner som är vanliga utanför Malagas kust.
Saluhallen
Malagas saluhall Las Atarazanas är väl värd ett besök, inte bara för dess utbud av frukt, grönsaker och annan mat utan även för dess magnifika arkitektur, besök saluhallen och titta upp på den arkitektuella blandningen med inslag från såväl 1400-talet som 1900-talet.

Sol och bad
Förutom sevärdheter så finns det andra saker att göra i Malaga, en av anledningarna till att du valt att åka till Spanien är troligtvis det härliga vädret, vi vill därför passa på att rekommendera ett besök på någon av de stränder som ligger runt staden, den kilometerlånga stranden La Malagueta som ligger på gångavstånd från stadens centrum är en favorit för såväl Malagabor som turister.