Hyrbil i Malaga

Varför ska du hyra bil i Malaga?

Om du under din semester i Malaga planerar att enbart stanna i Malaga är behovet av bil inte så stort då stora delar av Malaga är avstängt för biltrafik. Detta gör att om du först ska semestra i Malaga behöver du därför inte hyra din hyrbil under hela semestern utan det är istället bättre att hämta upp bilen när du väl ska ta dig ut från staden och så fort du ska ta dig till någon av de städer eller utflyktsmål som finns runt Malaga är bil det bästa och effektivaste transportmedlet. Runt Malaga finns helt underbara och fina kuststräckor samt vägar som går genom bergen som ger dig fantastiska vyer och är väl värda en bilfärd även om du inte har något mål. Några av de ställen som är populära att besöka med hyrbil på den spanska solkusten är bland annat Nerja, Gibraltar, Marbella och Fuengirola. Det är enkelt att få tag i hyrbil i Malaga, de flesta hyrbilsbolag inne i Malaga ligger vid tågstationen Maria Zembrano, dit är lätt att ta sig med buss men går även med en rejäl promenad.

Regler för att hyra bil i Spanien

Det är olika regler för att hyra bil i olika länder, i Spanien är det ett par saker som du behöver tänka på när du ska hyra bil.

  • Du måste i nästan samtliga fall ha fyllt 21 år för att få hyra en bil och är du under 25 år vid uthyrningstillfället tillkommer i de flesta fall en extra avgift.
  • Du ska ha haft körkort i ett år.
  • Du behöver förutom ditt körkort även ha med dig ditt pass.
  • Du behöver betala depositionen till bilhyran med ett kreditkort. Om du inte har ett kreditkort med dig till bilhyran tillkommer i de flesta fall en extraförsäkring. De vanliga betalkort som är vanliga i Sverige räknas inte som kreditkort.

Boka hyrbil i Spanien

Vi rekommenderar att du bokar din hyrbil på internet innan du kommer ner till Malaga, framförallt om du har tänkt att plocka upp din hyrbil på Malagas flygplats. Det finns många fördelar med att hyra bil på internet;

  • Du har möjlighet att ta god tid på dig att jämföra priser på hyrbil mellan olika leverantörer.
  • Du kan välja mellan olika bilmodeller och priser på dessa för att hitta det som passar din semester och plånbok.
  • Utlämningen av bilen går mycket snabbare då du redan har gjort stor del av pappersarbetet samtidigt som bilen är framkörd och inte behöver köras fram från ett garage.
  • Det är i de flesta fall billigare när du hyr hyrbil på internet än på plats.

Boka din hyrbil nu och spara upp till 15% på hyran hos några av de ledande biluthyrningsföretagen i Malaga.

Tips inför att du hyr bil

Bilbarnstol

För att ditt barn ska kunna sitta tryckt och säkert i bilen har de flesta hyrbilsföretag kring Malaga är det möjligt att hyra ut bilbarnstol, bälteskudde och babyskydd. Det kostar runt 100kr per hyrestillfälle och väljs ofta som tillval under bokningsprocessen. Om du inte får välja till det under bokningsförfarandet så kontakta kundtjänst hos biluthyrningsföretaget så att du är säker på att du har en bilbarnstol anpassad till ditt barn.

Lämna hyrbil på annan plats

De allra flesta biluthyrningsfirmor i Malaga ger dig möjligheten att hämta hyrbilen på ett ställe och lämna tillbaka den på ett annat. Det är t ex vanligt att semestern påbörjas med ett par dagar i Malaga och att sedan åka på utflykt längs Costa del sol eller andra platser i Spanien. Du kan därför hyra bilen i Malaga centrum och sedan lämna tillbaka den på t ex Malagas flygplats. Det tillkommer alltid en avgift när du hyr bilen på en plats och lämnar tillbaka den på en annan men det är oftast billigare än att lämna tillbaka bilen på uthyrningsstället och sedan sätta hela familjen i en taxi ut till flygplatsen för att åka hem.

Deposition

När du hyr en bil i Spanien behöver du alltid lämna en säkerhetsdeposition, detta är en avgift på allt från 2 000kr till över 20 000kr. Hyrbilen tar ut en deposition för att vara säkra på att få ersättning om det skulle hända något med bilen medan du hyr den, antingen att du har lämnat tillbaka den med för lite bränsle, om du är med i en olycka eller att bilen blir stulen. Depositionen är ofta en bokad summa på ditt kreditkort vilket gör att det är viktigt att du har med dig ett kreditkort så att de kan göra just detta så att du slipper extra kostnader för försäkring som de annars kommer tvinga dig att betala för. Om bilen är hel och har full tank när du lämnar tillbaka den kommer biluthyrningsföretaget släppa bokningen på kreditkortet och inga pengar kommer att dras.

Bränsleregler

I Spanien är det vanligt att du betalar i förväg för bränsle som bilen är fylld med, detta kan skapa lite förvirring och gör att bilhyran i slutändan blir dyrare än vad du först har tänkt. Det är viktigt att läsa hyresvillkoren för att veta vad som gäller och om du hör uttrycket Pre purchase fuel kolla noga om du får Full refund (alltså pengarna tillbaka för den del bränsle som är kvar när du lämnar tillbaka bilen) eller Partial refund som innebär att du bara får ersättning för delar av det förbetalda bränsle tillbaka. För att undvika att behöva krångla med bränslereglerna titta efter bilar där det står Full-to-full vilket betyder att du hämtar ut bilden fulltankad och lämnar tillbaka den fulltankad.

Parkera i Malaga

På sommaren kan det bli riktigt varmt i Malaga vilket gör att det blir väldigt varmt i bilen, detta gör att vi rekommenderar att du försöker hitta parkeringshus att parkera din hyrbil i. Det finns bland annat parkeringshus vid Plaza de la Merced och Plaza de la Marina som båda har ungefär samma timpriser som om du skulle parkera på gatan. Om du istället parkerar på gatan i Malaga tänkt på att följa de lokala föreskrifterna, blåa linjer betyder att du behöver betala medan vita linjer betyder att det är gratis att parkera, så att du inte råkar ut för böter. De flesta biluthyrningsfirmor tar nämligen höga avgifter för att hantera böter som ska vidarebefordras till dig som hyrestagare.

Air condition

Värmen i Malaga påverkar inte bara hur du ska tänka när du parkerar utan framförallt när du är ute och kör. Välj därför alltid en bil med air condition för att få en så behaglig bilfärd som möjligt.

Hyrbil på Malagas flygplats

Malagas flygplats är en den centrala hubben på den spanska solkusten vilket gör att det är en vanlig plats att hyra bil på runt Malaga. Malagas flygplats har ett stort utbud av hyrbilsföretag som alla har både små och stora hyrbilar vilket gör att du enkelt kan hitta den bil som passar bäst för just din semester. Dessutom kan du hämta ut din hyrbil direkt i terminalen vilket gör att det är väldigt enkelt att hyra bil på Malagas flygplats.