Malagas klimat och väder

Malagas klimat är behagligt året runt

Malaga har ett behagligt klimat och väder året runt, framförallt om du jämför med klimatet vi har i Sverige. Malaga har ett subtropiskt klimat och ligger inkilat mellan bergen och medelhavet vilket ger en liten extra touch på vädret jämfört med andra städer i Sydeuropa även om vädret är väldigt likt. Malaga har oftast den varmaste vintern i Europa vilket gör det till ett bra resmål då det har bra väder året runt. Undvik därför inte Malaga på vintern för vädret utan passa på att se staden när det är ett färre antal turister, se vår klimattabell längst ner på denna sidan. Malaga inte främst är en badort utan har flertalet sevärdheter att erbjuda året runt. Malaga har precis som Sverige fint och varmt väder under våra sommarmånader medan deras kallaste period är under våra vintermånader.

Malaga har varmast väder mellan juni och september, då ligger temperaturen oftast strax över 30°C medan det i december till mars är som kallast och temperaturen kan då sjunka ner till 10°C. Om du åker på vintern bör du ha i åtanke att husen i södra Spanien inte alls är isolerade på samma sätt som vi är vana vid i Sverige och det kan därför bli kallt inomhus på kvällarna och nätterna. Det finns mycket att läsa om väder och klimat innan du åker till Malaga men som du ser i vår tabell nedan så sjunker medeltemperaturen aldrig under 15 grader, det finns dock risk för att det blir för hög temperatur på sommaren men då får du en bra badtemperatur. Men titta inte för mycket på vädret och klimatet utan packa väskan och åk dit.

Kort information om vädret i Malaga

  • Ingen av årets månader har fler än 5 regndagar.
  • Minst regnar det i juli och augusti.
  • Mest regnar det i november och december.
  • Antalet soltimmar i Malaga är i genomsnitt upp till 11 timmar per dag på sommaren och ner till 5 timmar per dag på vintern.

Medeltemperaturen i Malaga på dagtid:

MånadTemperatur i Malaga, medelBadtemperatur i Malaga, medel
Januari15°C16°C
Februari16°C15°C
Mars18°C15°C
April19°C16°C
Maj23°C18°C
Juni27°C20°C
Juli30°C21°C
Augusti30°C23°C
September27°C23°C
Oktober22°C22°C
November18°C20°C
December15°C17°C

Lägg till en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vi förstår att du inte är här för annonserna och vi ser att du har Adblock aktiverat i din webbläsare vilket gör oss lite ledsna. Malagaguiden.se drivs av de intäkter vi får från annonserna vi har på sidan. Detta gör att vi önskar att du vitlistar malagaguiden.se i ditt adblock-verktyg för att sidan ska fortsätta utvecklas.

Tack för din förståelse!